Спецсъдът отрече да е издавал разрешение за подслушване на политици
25.05.2021
Какво да очакваме от Европейското първенство по футбол през 2021 г.?
25.05.2021

Кои са най-безопасните български плажове това лято?

13 български плажа тази година ще се кичат с отличието „Син флаг“. Това е международна програма, която изследва различни крайбрежни дестинации в света по специфични показатели, които включват екологичност, добро управление, качество на водата и съоръженията и безопасност.

В списъка тази година влизат Златни пясъци, Аркутино, плаж Слънчев ден, Поморие, Дюни – изток и юг, трите плажа на курорта Слънчев бряг – централен, южен, северен, както и Несебър – юг и Созопол – Централен и Харманите.

Особено внимание през предстоящия летен сезон ще се обръща на въздействието на пандемията, която неизменно оказва негативно влияние върху функционирането на всички бизнеси, като туризмът е един от най-силно засегнатите сектори.

На плажовете със „Син флаг“ се прилагат специални мерки срещу разпространението на коронавируса, както и други, наложени от критериите на програмата на движението „Син флаг“.

Програмата „Син флаг“ има за цел да свърже обществеността със заобикалящата я среда и да я насърчи да научи повече за нея. Изискваните екологичните образователни дейности включват показване на свързана с обекта информация по отношение на биологичното разнообразие, екосистемите и явленията на околната среда.

Към момента в програмата са включени 49 държави, а със „Син флаг“ са обозначени над 4800 плажове, яхтени пристанища или туристически кораби, за които се гарантира, че са най-добрите в света.

Снимка: Pixabay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *