Кои са най-безопасните български плажове това лято?
25.05.2021
Надежда за летен туризъм: Ковид сертификатите влизат в сила от 1.юли
26.05.2021

Какво да очакваме от Европейското първенство по футбол през 2021 г.?

Италианското правителство разреши на футболните феновете да посещават мачовете от Европейското първенство, които ще се проведат на „Стадио Олимпико“ в Рим.

Такъв е и мачът Италия-Турция, който ще открие първенството на 11 юни от 21:00 ч. Финалът на шампионата ще се играе месец по-късно (на 11 юли) в Лондон.

Очаква се стадионите на територията на Ботуша да приемат публика, заемаща 25 процента от капацитета им, за да се осигури дистанция между футболните фенове. Това математически прави около 17 500 души.

Досега е ясно, че на „Уембли“ ще има между 20 и 45 хиляди души на мачовете от групите и евентуално до 65 000 за полуфиналите и финала.

В Баку и Санкт Петербург обещават по 50% от капацитета на футболните стадионите, а в Копенхаген, Амстердам и Глазгоу – около 20-30%.

Унгария пък заяви, че иска пълни стадиони по време на мачовете от Евро 2021, като там ще се проведат четири футболни срещи – три от групите и един осминафинал.

Разпределението на държавите по групи е следното:

Група А. Турция, Италия, Турция, Уелс,
Група В. Русия, Белгия, Дания, Финландия
Група С. Украйна, Северна Македония, Нидерландия, Австрия
Група D. Чехия, Хърватия, Англия, Шотландия
Група Е. Испания, Швеция, Полша, Словакия
Група F. Унгария, Португалия, Франция, Германия

Междувременно все повече държави в Европа отхлабват ограниченията срещу коронавируса. Новите случаи на заболели намаляват, а както стана ясно преди дни, доставките на ваксини вече изпреварват търсенето на територията на ЕС.

Все пак управляващите в големите страни като Франция и Германия призовават гражданите си да останат предпазливи по време на мероприятия, където има струпване от хора, каквото е и предстоящото Европейско първенство по футбол.

Снимка: UEFA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *