Стойчо Кацаров VS. „Пирогов“: Скандалът се разраства, очакват се още протести
20.07.2021
Задържаха бившия шеф на ДАНС за бракониерство
21.07.2021

Уволниха шефа на АПИ, проявявал своеволия

Уволниха председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Апостол Минчев. Причината е, че е взел решение да спре всички строителни дейности на АПИ, което е в разрез с политиката на МРРБ. Апостол Минчев зае председателския пост в управителния съвет на агенцията през месец май. Той беше назначен на мястото на Георги Терзийски.

Стана ясно, че бившият директор на АПИ е разпоредил с писмо спиране работата и изтеглянето на техниката до второ нареждане, което на практика блокира дейността на фирмите. Поради тази причина Виолета Комитова, заемаща поста служебен министър на регионалното развитие, покани всички засегнати на среща във ведомството утре.

За злоупотреби в агенцията сигнализира и министърът на финансите. Сигналът е в близо 70 папки.

Изпратен е сигнал до главния прокурор, който гласи, че Агенцията е възлагала изпълнението на дейности при липса на финанси и това решение е в отклонение на правилата. Сигналът включва и примери за многократно надвишаване на предоставените от изпълнителите на дейности гаранции за изпълнение на договорите, без да е имало необходимите допълнителни споразумения.

Сигнализира се и за случаи на надхвърляне на прогнозна стойност на договори, сключени с обществени поръчки.

Припомняме ви, че предишното ръководство АПИ също беше сменено, след като стана ясно, че са отпускали плащания на аванси за строително-монтажни работи за обекти, които нямат разрешения за строеж.

Снимка: АПИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *