58 – годишен дядо влезе в университет
01.08.2016
Турция: Визова либерализация или пускаме мигрантите
01.08.2016

80% от българите са планирали почивка през лятото на 2016 г.

Осемдесет процента от българите са планирали почивка за лятото, показва проучване на Профи Кредит в България, Полша, Чехия и Словакия. Предпочитаната дестинация за сънародниците ни е Гърция (39% от почиващите). Следват я Турция – 17%, Италия – 14%, и Испания – 11%. „Българите обичат също така обаче да прекарват ваканцията си и в собствената си страна и две трети предпочитат местните плажове и планини,“ коментира Ондржей Локвенц, глобален маркетинг директор на дружествата ПРОФИ КРЕДИТ в Европа. Основният транспорт, използван от сънародниците ни за почивка е автомобилът (80%), 20% предпочитат автобус, а 16% – самолет. Половината от почиващите българи предпочитат да отсядат в хотел, а 40% – в апартамент под наем. Любителите на каравани и палатки са 16%. Някои комбинират различни места за настаняване и затова процентът е повече от 100.

Осемдесет и седем процента от поляците планират да отидат във ваканция, за която ще похарчат средно 1800лв., а сумата, която ще отделят най-голяма част от тях е 1350лв. Близо половината от тези, които ще почиват, ще останат в страната, а 54% ще предпочетат да отдъхват в чужбина, като най-популярната дестинация за поляците е Испания.

Гърция (12%) и Хърватия (10%) също са популярни дестинации сред поляците.. Те предпочитат да пътуват за ваканцията си с кола (60%) и ще похарчат най-голяма сума в сравнение с анкетираните от другите три страни. В апартамент или ваканционна къща ще отседнат 41% от тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *