Един загинал и четирима ранени при нападение на ромски лагер в Украйна
29.06.2018
Третият пол се появи и в Австрия
02.07.2018

Проф. Божидар Димитров ни напусна. Поклон пред паметта му!

Вчера, на 72 годишна възраст, пред дома си почина един от най-уважаваните историци на България проф. Божидар Димитров.

Влиянието, което имаше проф. Димитров върху българската публика, ще отеква дълго във времето благодарение на множеството телевизионни издания на негови предавания по водещи български медии.

Професорът неколкократно постъпва в болнични заведения през последните години, заради немаловажни проблеми със сърцето.

Припомняме, че освен ревностен историк, той беше част и от българската политика, в първия кабинет на премиера г-н Бойко Борисов.

Неговата страст към историята и непримиримост към фактологичното й кривене, са едни от поводите за буйните му медийни изяви и острите реплики, силно изразени към Македония и желанието й да присвои значителна част от историческото ни богатство.

Проф. Божидар Димитров беше човек със заслужен авторитет. Доказателство за това е скръбта на обществото и множеството съболезнования изказани в социалните мрежи, както от обикновените граждани, така и от видни български политици, артисти и общественици.

Ще запомним проф. Божидар Димитров с множеството телевизионни изяви, предаванията му с историческа тематика и желанието на значителна част от родните медии да го привлекат като събеседник, поради познанията му и прямотата, които демонстрираше.

Екипът на novinitednes.com се покланя пред паметта на проф. Божидар Димитров и изказва най-искрени съболезнования на семейството на големия български историк!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.