Какво да очакваме от Европейското първенство по футбол през 2021 г.?
25.05.2021
Служебното правителство отстрани и шефа на ДАНС
26.05.2021

Надежда за летен туризъм: Ковид сертификатите влизат в сила от 1.юли

Летният сезон наближава и както преди години всички започват подготовка за летните ваканции, то сега хората не правят никакви планове заради Ковид.

Има надежда за един нормален летен туризъм както за българското черноморие и хората в бранша, така и за хората, които са решили да прекарат почивните си дни извън страната.

Европейските лидери са съгласни Ковид сертификатите да влязат в сила от 1.юли, като името на документа ще е Европейски цифров COVID сертификат. В сертификата ще има информация за дата на ваксинация, име на ваксината, дали има направен тест или изградени антитела.

Сертификатите остават избор на обществото, защото ваксинацията не е задължителна, а само препоръчителна. Това е причина държавите членки на ЕС да имат правото сами решават колко дълго да бъде валиден сертификатът за ваксинация.

Обсъжда се сертификатът да включва и описание за дата на преболедуване, като в такъв случай той ще бъде валиден 188 дни след преболедуването.

Благодарение на сертификатите държавите членки ще успеят да подпомогнат националния туризъм и туризма на европейско ниво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *