Лорина Камбурова – красива, талантлива и момиче с характер
28.05.2021
Политически престрелки: Рашков и Борисов с взаимни обвинения
31.05.2021

Избори 2021 Vol.2: Борисов срещу машинното гласуване

Макар изборите през април да бяха пагубни за някои машини за гласуване, то интересът от страна на народа, свързан с машинното гласуване, продължава.

През априлските избори имаше някои нелепи ситуации с машините за гласуване – неволно бутане, чупене и погрешни данни. Идеята този път е гротеските ситуации да се пропуснат, а машинното гласуване да бъде задължително.

Това беше първата промяна, която избраното от народа на 4.април правителство гласува. Уви, правителството не се задържа, да видим дали задължителното машинно гласуване ще просъществува.

Сблъсъкът на интереси започва още от сега и то с името Борисов. Мнението на Борисов през февруари 2020 г. е било, че трябва да се въведе пълно машинно гласуване, като визираща причина „..защото народът искал“. Тогавашната идея на тогавашния министър-председател е била да се въведе пълното машинно гласуване, въпреки че едва ли ще има полза от него. Интересен факт от 2020 г. е, че въпреки идеята да е била на ББ, партията ГЕРБ така и не променя изборния кодекс, за да включи пълно машинно гласуване.

Ситуацията продължава и до ден днешен – май 2021 г. Този път Борисов е на друго мнение. Според Борисов през май 2021 г. машинното гласуване е „майтап“. Причинно-следствените връзки според ББ са това, че има месец до новите избори, а от ЦИК не са осъществили никакъв ред, което ще доведе до забавяне на целия изборен процес. Споре думите на Борисов самият Радев е гласувал „цели“ 3 минути и 40 секунди, което означава, че хората трябва да са поне два пъти по-интелигентни от него, за да се осъществи нормално машинно гласуване.

Коментарите на Борисов са свързани с експериментите на ЦИК за машинно гласуване, които се проведоха през последните дни.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *