Избори 2021 Vol.2: Борисов срещу машинното гласуване
31.05.2021
Янев настоя: Областните управители да гарантират честни избори
01.06.2021

Политически престрелки: Рашков и Борисов с взаимни обвинения

Подслушването на политически лица по време на предизборната кампания преди вота на 4 април продължава да бъде доминираща тема в управленските среди.

След като Бойко Рашков, оглавяващ служебното министерство на вътрешните работи, даде заявка, че ще подаде сигнал срещу Бойко Борисов в прокуратурата, експремиерът му отвърна като го обвини в атака срещу ГЕРБ, която обслужва интересите на президента Румен Радев.

В интервю служебният министър на вътрешните работи заяви, че не просто са правени опити да се прикрие, че е имало незаконно подслушване, а физически са унищожавани материали, събирани до формирането на правителство, а материали, негодни за съдебни преследвания, са били давани директно на Бойко Борисов.

Разбира се, отговорът на бившия премиер не закъсня. В типично свой стил Бойко Борисов отвърна на обвиненията чрез монолог в социалните мрежи.

По думите му правителството, оглавявано от Стефан Янев, изпълнява мръсни поръчки срещу ГЕРБ.

„Много искат да ме арестуват. Това сега правят, по това работят, защото друго не могат да измислят“, заяви Борисов.

Политическите престрелки продължиха отново чрез медиите, като пред БНР оглавяващият служебното министерство на вътрешни работи отговори на изказването на лидера на ГЕРБ.

Рашков изтъкна, че Борисов няма причина да се опасява за задържането си, защото притежавал главния прокурор и това му осигурявало абсолютен имунитет.

Експерти определиха изказа на служебния вицепремиер като недопустим, тъй като в прокуратурата работели доказани професионалисти.

Рашков призова политиците да не изразяват отношение към скандала, а да запазят неутралитет. И изрази надежда, че чрез машинното гласуване ще се осигурят честни избори на 11 юли.

Междувременно на среща със съпартийците си Бойко Борисов ги призова да бъдат внимателни, тъй като очаква нападките срещу ГЕРБ да продължават до изборите.

Снимка: dariknews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *