Италия ще приватизира гръцките железници
19.07.2016
Проучване на „Тренд“ сочи, че българите се притесняват от проблемите в Близкия изток
19.07.2016

Високотехнологични компании разширяват инвестициите си у нас

„За последното десетилетие България постепенно се утвърждава като водеща дестинация в глобален план за аутсорсинг на високотехнологични и научно-изследователски и развойни дейности”, каза зам.- министърът на икономиката Любен Петров на официално откриване на нови производствени и офис части на компанията Woodward в София.

Инвестиции във във високотехнологични производства и услуги като тези на Woodward са добър посланик на условията за бизнес у нас към други големи компании, които искат да се развиват в България.

Woodward Inc. проектира и произвежда системи за управление и контрол и компоненти за авиацията и индустриалните пазари.

По думите му страната ни има висок потенциал да привлича инвестиции в сектори с висока добавена стойност, а условията тук отговарят на високите изисквания на инвеститорите за инвестиционен климат, стабилност и предвидимост на средата. Зам.-министърът на икономиката уточни, че България е предпочитана инвестиционна дестинация поради стабилната политическа среда и ниските нива на държавен риск. Страната ни предлага едни от най-ниските производствените разходи в Европа, най-благоприятните данъци в ЕС и конкурентни нива на заплащане, провежда се и активна насърчителна политика от страна на държавата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *