Слух в БСП: АБВ щяла да се явява с ГЕРБ на изборите
02.08.2016
Обсъдихме сигурността на преноса на газ с Гърция
02.08.2016

Софтуерният гигант Progress придоби екипа на OneBit Software

Софтуерната компания Progress, под чийто бранд Telerik вече оперира в България, обяви днес придобиването на екипа от инженери и специалисти в областта на услугите на базираната в България компания OneBit Software. От 1 август служителите на OneBit Software стават служители на Progress. Те ще формират ядрото на новия глобален център за професионални услуги за настоящи и бъдещи клиенти на Progress Sitefinity и DigitalFactory в световен мащаб.

Екипът ще бъде базиран в офиса на Progress в София, а основателят на OneBit Ради Атанасов, който също се присъединява към Progress, ще заеме позицията старши директор „Професионални услуги“ в компанията. Успешната дигитална трансформация е много повече от имплементиране на технологии. Тя е промяна в бизнес практиките. Екипът за професионални услуги на DigitalFactory ще предлага на клиентите необходимата бизнес и техническа поддръжка за ефективно изпълнение на техните стратегии за дигитална трансформация. Експертите от OneBit Software имат богат опит с редица технологии, сред които Microsoft SharePoint, ASP.NET, Office 365, Cloud/PaaS и много други.

„България продължава да бъде център с изключително добър инженерен талант, което е очевидно от навлизането на много технологични компании в региона“, каза Джери Рули, главен оперативен директор в Progress. „Придобиването на екипа на OneBit не само потвърждава наличието на този талант и нашата ангажираност към българския пазар, но и ни поставя в стратегическа позиция да надграждаме успеха си в дигиталната трансформация с формирането на екип за професионални услуги за DigitalFactory в близост до инженерния екип, който също е базиран в София.“

Като част от придобиването основателят на OneBit Software Ради Атанасов и генералният директор Димитър Каданов се присъединяват към Progress на ръководни позиции в глобалния екип за професионални услуги на компанията. Атанасов, световно признат експерт по SharePoint и Office365, Microsoft MVP за шест поредни години и един от малкото Microsoft Certified SharePoint Masters в световен мащаб, ще бъде старши директор „Професионални услуги“ в Progress. Каданов, който има над 15 години опит в някои от най-големите технологични компании като HP, Microsoft и Fujitsu, ще отговаря за глобалното бизнес развитие и стратегия за продажби на професионалните услуги на DigitalFactory, под ръководството на Джон Харлоу, вицепрезидент „Професионални услуги“ в Progress.

„Безспорно Progress е една от най-уважаваните технологични компании в България и глобално и ние сме изключително щастливи да се присъединим към екипа й в толкова вълнуващ момент от нейната история. Progress измина впечатляващ път на разрастване на пазара на дигиталната трансформация и пред компанията стоят още много възможности. Всички в OneBit виждаме огромен потенциал не само за всички продукти на Progress, но и пред пазарите, които обслужваме. Очакваме с нетърпение да допринесем за бъдещия успех на компанията и нашите клиенти“, каза Ради Атанасов,
основател на OneBit Software.

Придобиването на екипа на OneBit Software е поредният пример за ангажираността на Progress с българския пазар, след придобиването на Telerik през декември 2014 г. Тогава софийският офис стана ключов иновационен и стратегически център на Progress. Оттогава компанията разшири екипа си в България с 10% и планира да продължи да разраства екипа спрямо потребностите на местния офис. Progress наскоро анонсира и планове за строеж на нова офисна сграда, която да отговори на нуждите на бързото й разрастване в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *