Апелативният съд осъди бившия кмет на район Младост на 8 години затвор
07.07.2020
Борисов поиска оставките на министрите на финансите, икономиката и вътрешните работи
16.07.2020

Президентът призова народа да изгони мафията от Министерски съвет и прокуратурата

Протестите в подкрепа на президентската институция и срещу зрелищните акции на прокуратурата ескалираха вчера, което накара президентът Румен Радев, заедно с вицепрезидента Илияна Йотова, да излезе и да направи изявление срещу показността и настоящата изпълнителна власт.

Радев заяви, че мафията е успяла да постигне невъзможното – обединила е почтените хора срещу себе си. След което призова хората да изгонят мафията от Министерски съвет и прокуратурата.

Президентът допълни, че протестът от вчера е дал началото на битка за бъдещето на страната ни и призова за обединение срещу лъжите, кражбите и рекета в държавата. Той завърши изявлението си с призива: „Мутри вън“ и се присъедини към протестиращите.

След като получиха подкрепата на президента, те се отправиха към Министерски съвет, а след това и към Съдебната палата. Булевардът Ал. Дондуков беше блокиран.

По време на акцията на прокуратурата са задържани четирима души.

По-рано днес главният прокурор отговори на обвиненията на Румен Радев, че прокуратурата се е превърнала в един от инструментите за политическа репресия на властта, като заяви, че прокуратурата ще продължава да търси истината и да я представя пред българските граждани.

Снимка: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *