Министерство на туризма налага глоба на концесионера на плаж Перла
08.07.2019
БСП-София обяви първите 11 кандидата за районни кметове, които ще подкрепи през октомври
18.07.2019

Dеutѕсhе Ваnk съкращава 20% от персонала си

Една от най-големите банкови структури в световен мащаб планира да съкрати 20% от персонала си до 2022г. Става въпрос за Dеutѕсhе Ваnk в Германия, която има намерението да прекъсне трудовите си взаимоотношения с близо 20 000 свои служители, за да намали разходите си и да спести 17 млрд. евро. Тази сума е посочена в предварителните изчисления на финансови експерти, запознати с бюджета и разходите на банката.

Ръководителите на Dеutѕсhе Ваnk все още не са обявили къде се очакват най-съществените съкращения. Най-голямата банка в Германия ще ограничи инвестиционната си дейност и ще преустанови покупко-продажбата на акции.

Пред медиите представителите на банката заявиха, че това е огромна промяна в дейността на финансовата институция, която до 3 години кардинално ще измени фокуса на своята работа. Те избират да поставят на първо място взаимоотношенията със своите клиенти.

Информацията за преструктурирането на най-голямата немска банка идва три месеца след провала на сделката за сливането на Dеutѕсhе Ваnk и Commerzbank, която се нарежда на второ място по големина в страната и е основен конкурент на Dеutѕсhе Ваnk. Въпреки подкрепата от страна на държавните институции, двете страни по сделката оцениха сделката като твърде рискова и се отказаха от първоначалните си намерения.

Снимка: Washington Post

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *