Васил Левски – Апостолът, избрал свободата на народа пред своята собствена!
19.02.2021
Трети март: Честваме Освобождението на България!
02.03.2021

Бойко Борисов: „Ще оправим нещата, но ще помагаш!“

На 13-ти февруари в Ютуб канала Цанов НАПРЕД и НАГОРЕ се излъчва първото онлайн интервю на Васил Божков от 14 години насам.

Интервюто е разделено в 4 части, като във всяка една от частите се обхваща различна тема и различен период от живота на милиардера.

В интервюто Божков е категоричен в своите твърдения. Бизнесменът не се притеснява да коментира лични разговори и срещи с известни в политическия живот лица.

Империята на Божков тръгва без финансове шут, след завършването си решава да наеме офис, където стартира първия си бизнес. На въпроса, свързан с тогавашните групировки СИК, ВИС и Мултигруп, Божков отговаря, че взаимно не са си пречили и това е била тайната на успеха. С Мултигруп е имал общи бизнеси.

„Ние живеем в държавата на слуховете.“

Божков не се притеснява да говори за слуховете, защото според него това са обществени тайни, които всеки знае, но никой не коментира.

На въпроса „Защо сте жив?“ Божков спокойно отговаря, че през всичките години се е старал да не си създава врагове и винаги е отстъпвал.

„Кой управлява БГ?“

„Ела да се видим!“ – така започвали разговорите между Божков и Борисов. За да управлява спокойно бизнесите си, Божков е дължал около 20 % от тях. Според думите му: „Влизаш, даваш ги на Влади (Владислав Горанов), пушим по една пура, общи приказки…“. Божков разказва, че е влизал в Министерството с пълни джобове с пари, никой не го е проверявал, защото ситуацията е била винаги подготвяна.

В момента Васил Божков съди България в Страсбург и според неговите твърдения делото ще бъде спечело в негова полза.

Цялото интервю може да гледате тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *