5-ти Юли – Денят на МВР!
05.07.2018
Майката на Нора Хюсеин се моли дъщеря ѝ да не бъде обесена
06.07.2018

Blue Origin започва да продава билети за суборбитални полети през 2019 година

Частната космическа компания Blue Origin има намерение да започне продажбата на билети за суборбитални космически полети за начинаещи космически туристи през следващата година. Това съобщи старши вицепрезидентът на Blue Origin Роб Майърсън по време на срещата Amazon Web Services Public Sector Summit, проведена миналата седмица във Вашингтон. Той също така разказа, че компанията планира скоро да проведе първите пътнически тестове на системата за изстрелване на суборбиталната ракета New Shepard.

Цената на билета за полет на борда на New Shepard не е назована, но едва ли екскурзията ще е от бюджетните. Според различни оценки, стойността на суборбиталния полет ще е между 50 000 и 250 000 щатски долара.

В капсулата New Shepard има място за шестима астронавти, а интериорът е достатъчно просторен с площ от 530 фута (49 кв.м), което е 10 пъти повече от площта на капсулата Mercury на Национално управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство (NASA). Суборбиталната ракета за многократно ползване New Shepard е снабдена с един двигател BE-3, осигуряващ тяга от 490 kN.

Веднага след като капсулата пресече линията на Карман (границата, разделяща атмосферата на Земята от космоса, която се намира на около 100 км височина) пътниците ще могат да откопчаят обезопасителните колани и да изпитат чувството за безтегловност в цялата му прелест. Мисията завършва с приземяване с помощта на парашути в Тексаската пустиня.

Автор: Владимир Мироненко

Превод: Рамона Колева

Снимка: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *