5-ти октомври: Международен ден на учителите
05.10.2020
Министерството на труда и социалната политика с ново предложение
06.10.2020

Ало измамниците продължават да лъжат възрастни хора

Ало измамата е една от на-честите в България. Мишена на ало измамниците са най-често възрастни хора, които наивно вярват на чутото по телефона.

Ало измамите от години са силно разпространени в страната. Не веднъж са се оплаквали възрастни хора, които са дали всичките си спестявания на измамници.

Най-скорошният случай за ало измама е свързан с възрастна жена, която е дала голяма сума пари за ваксина срещу коронавирус. 89-годишна жена от Русенско е дала близо 7000 лв. за ваксина, която е необходима на племенника й. Измамата се осъществява изцяло по телефона – възрастната жена разговаря с мъж, който се представя като лекар от болница в Свищов и твърди, че племенникът й се нужда спешно от ваксината.

Телефонното обаждане се е случило около 10 часа вечерта, продължава 2 часа и приключва с плачещ мъжки глас, който се представя за неин роднина.

По време на разговора мъжът казва на възрастната дама, че шофьор от болницата ще дойде да вземе парите. Така и става – жената предава сумата пари на шофьора.

По-късно жената разбира, че е измамена и подава сигнал в полицията.

Друг скорошен случай за ало измама е свързан с възрастна жена на 74 г. Жената е дала голяма сума пари и златни бижута на хора, които са се представяли на служители на МВР. Жената е пътувала до Румъния по указания и на специални места там е оставяла парите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *