Служебното правителство отстрани и шефа на ДАНС
26.05.2021
Отстраниха от длъжност трима от ръководството на АПИ
27.05.2021

5 съвета, които ще ви помогнат да влезете във форма за лятото

Лятото наближава, а с това се засилва и желанието ни да изглеждаме по-добре на плажа, както и в летните си дрехи. Влизането във форма може да бъде дълго отлагано, но мотивацията винаги е по-силна, когато остава само месец до началото на летния сезон.

Споделяме ви 5 съвета, които ще ви помогнат да влезете във форма за лятото.

1. Не се лишавайте, а се хранете по-често

Продължителното гладуване не носи дългосрочни резултати, тъй като организмът ни не получава необходимите хранителни вещества, а чувството за глад често ни спохожда в най-неподходящия момент и изкушението да преядем е голямо.

Вместо да се лишавате, пробвайте да се храните по-често. Включете закуска, обяд и вечеря, както и две хранения между тях. Планирайте храненията си предварително, така че да не оставате гладни и да не се изкушавате да хапнете нещо вредно.

2. Изберете приятни за вас тренировки

Независимо дали ще отидете във фитнеса, ще правите йога вкъщи или просто ще се разхождате, трябва да ви е приятно. Помислете за физическа дейност, която ще ви носи удоволствие, тъй като ако правим нещо, което не ни харесва, мотивацията бързо се изпарява.

3. Пийте много вода

Сигурно сте го чували поне 100 пъти, но един от задължителните фактори, за да бъдете във форма, е пиенето на поне 2 литра вода на ден. Ако сте заети и забравяте да пиете вода, може да използвате приложение, което да ви напомня да пиете по 100-200 милилитра на всеки час.

4. Наспивайте се добре

Ако искате здраво тяло, трябва да му осигурите достатъчно качествен сън. Необходимо е да спите поне 7-8 часа на вечер. Качествената почивка спомага отслабването, тъй като намалява стресовите хормони, които на свой ред ни карат да дебелеем.

5. Внимавайте с алкохола

Всички знаем, че лятото е много подходящо за бира в парка или коктейл с приятели. Напитките от този тип обаче са доста калорични и дори да се храните пълноценно, усилията ви може да не дадат резултат, ако прекалявате с консумацията им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *