Порой в Перник наводни пътища и блокира движението на автомобили
05.07.2018
Blue Origin започва да продава билети за суборбитални полети през 2019 година
05.07.2018

5-ти Юли – Денят на МВР!

На днешната дата празнуват служителите на МВР. Въпреки противоречивите настроения, които демонстрира населението към тях, екипът на novinitednes.bg поздравява всички служещи в структурите на Министерство на вътрешните работи, по повод настоящия празник.

Авторитетът на българската полиция трябва да бъде пазен ревностно от всеки един жител на България. Страна без уважавани и респектиращи пазители на закона и реда, е разграден двор, затова в настоящия ден няма да допуснем упреци и нападки към служителите на МВР, нито ще анализираме ефективността от работата им или корупционните практики, които не са на изчезване и винаги са сред най-обсъжданите теми сред населението.

Днес ще говорим за празника на българските служители в МВР. Министерство на вътрешните работи, е сред първите министерства в страната, създадено след Освобождението. Това го прави и едно от фундаменталните в историята на българския парламент. Първият негов министър е Тодор Бурмов, а министерството възниква след указ, именно от Княз Александър Батенберг. Това се случва през далечната 1879-та, на днешната дата. Това е поводът тя да е избрана за официален празник на МВР. Дълги години 5-ти юли не се отбелязва по никакъв начин, до 1992, когато синдикати настояват денят да бъде обявен за празник на редиците на МВР.От тогава до ден днешен, служителите там, очакват с нетърпение празника си, а тази година ще отбележат и 149 години МВР.

Една от вечните професии, които едновременно с това са мечта на повечето деца и младежи, е именно полицейската. Социумът налага засиленото присъствие на служителите в МВР, заради динамиката, която го заобикаля и нарастването на престъпността. Това е достатъчна причина да ценим и уважаваме всички, които празнуват днес, но и не на последно място да изискваме от тях, да спазват дълга си.

Време е служители и граждани да приемат професията на полицая, като доблестна и отговорна, защото тази колаборация и уважение между МВР и обществото е крачка към градацията на едно от най-важните министерства на една държава.

Снимка: https://www.mvr.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *