Правителството пренасочи 7 млн. лв за ремонт на бул. „Черни връх“
30.06.2016
МС отпусна над 26 млн. лв за образователната дейност
30.06.2016

„Юнифай Сървис Център“ ЕООД получи сертификат за инвестиционен клас „А“

На специална церемония министърът на икономиката Божидар Лукарски връчи сертификат за инвестиционен клас „А“ на „Юнифай Сървис Център“ ЕООД. По време на церемонията той заяви, че разширяването на съществуващи инвестиции на водещи международни компании у нас потвърждава доверието на инвеститорите към страната ни. По думите му това е резултат от целенасочените усилия на правителството за запазване на икономическата и финансова стабилност.

„Юнифай Сървис Център“ ЕООД е част от международната компания за комуникационен софтуер и услуги Unify, наследник на „Сименс Eнтърпрайз Kомюникейшънс“, която осигурява поддръжка на множество международни компании, държавни организации, университети, болници и др. в над 90 страни по цял свят. Сертифицираният проект предвижда разширяване на центъра за услуги на Юнифай в София, като инвестицията е в размер на 2,454 млн. лв. В резултат от изпълнението на проекта предстои да бъдат разкрити и 200 нови работни места.

По думите на Божидар Лукарски позитивното отношение на инвеститорите към България намира ясно изражение в силно повишените нива на преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) в страната. През 2015 г. е отчетен най-високият размер на ПЧИ след 2009 г. на стойност близо 1.6 млрд. евро. По данни на Евростат, България е на първо място по приток на преки чуждестранни инвестиции като дял от БВП за 2015 г. сред всички страни в региона от Централна и Източна Европа. У нас този дял е 3.6%, с което изпреварваме Словения, Чехия и Сърбия, както и балтийските републики. Значително увеличение се наблюдава и в предвидените в сертифицираните по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) нови работни места. За първите шест месеца на 2016 г. сертифицираните по ЗНИ проекти предвиждат разкриването на 2000 работни места, което е с 700 повече спрямо цялата 2015 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *