Новият асистент на „Гугъл“ става за разговори
25.05.2016
Одобряване на методологията за разпределяне на средства за градско развитие от Кабинета
Кабинетът одобри методологията за разпределяне на средства за градско развитие
25.05.2016

Ще правим екопроекти с германско финансиране по нова програма

България ще прави екопроекти за околната среда с немско финансиране

България ще осъществява съвместни проекти, финансирани от Германия за опазване на околната среда. Това стана ясно, след като правителството одобри на заседанието си в сряда проект на Споразумение между германското Министерство на околната среда, опазването на природата, строителството и ядрената безопасност и българското Министерство на околната среда и водите (МОСВ) за съвместно изпълнение у нас на пилотни екопроекти.

В рамките на документа се регламентира предоставянето на безвъзмездно финансиране и на целеви заеми, осигурени от федералното министерство, на предложени от МОСВ и договорени от двете страни проекти. В него е уредена и процедурата за приемане и оценка на проектни документи от страна на МОСВ, последващата им проверка и подбор от германската страна, както и сключването на договори за финансиране между бенефициентите и упълномощена институция, посочена от германското Федерално министерство на околната среда, опазването на природата, строителството и ядрената безопасност.

Споразумението е част от Програмата за иновации в околната среда за проекти в чужбина на Федералното министерство. Тя има за цел да финансира иновативни пилотни проекти, насочени към опазване на околната среда в страни, присъединили се към ЕС след 2004 г., и в страните-кандидатки за членство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *