Кражбите по домовете са по-често срещани по празниците
18.12.2018
Българските работодатели – твърдо против увеличението на минималната заплата от догодина
18.12.2018

Ценко Чоков е забелязан в столичен ресторант

През 2016г. Ценко Чоков беше задържан по обвинения в отвличане, лихварство, палеж и нанасяне на средна телесна повреда.

Въпреки че само част от обвиненията бяха потвърдени от съда, той получи присъда от 4 години и 6 месеца лишаване от свобода. Адвокатите на бившия кмет обаче обжалваха решението на съда, като изтъкнаха многобройните здравословни проблеми да бившия кмет на Галиче.

Чоков се появи в съдебната зала на носилка, а присъдата му беше променена на домашен арест. Защитниците му твърдяха, че той не може да остане в ареста, тъй като страда от диабет, язви, урологично заболяване и дискова болест.

Това се случи 4 месеца след първоначалната му присъда – през септември тази година. Съдът обаче отказа да позволи на Чоков да се върне в Галиче, защото там той може да се опита да окаже натиск на ключови свидетели по делото му и да продължи да притеснява останалите жители на селото.

В медийното пространство обаче се появиха снимки на Ценко Чоков, който би трябвало да се намира под домашен арест, в столично заведение. Осъденият кмет бил забелязан в приятелска компания в ресторант в Драгалевци.

Прокуратурата обяви, че е назначила разследване по случая.

Жителите на селото пък споделят, че продължават да живеят в страх. Кандидатът за кмет на Галиче, подкрепен от БСП, твърди, че престъпната група, ръководена от Ценко Чоков, не спира да притеснява и заплашва гражданите.

Снимка: 24 часа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *