Близо 120 млн. лева в бонуси е получила българската администрация
12.12.2018
Новородено почина при раждане в сливенската болница
12.12.2018

Ученици съдят училището си: ръководството им наложило административно наказание

Става въпрос за Руската гимназия в град Бургас, където по-рано през учебната година седем ученика са представили фалшиви медицински бележки, за да извинят отсъствията си от учебните часове. Класният им ръководител обаче установил, че има сериозно разминаване между това кога са издадени документите и кога учениците са отсъствали от занятия.

Заместник-директорът на гимназията казва, че преподавателят не само е разбрал, че бележките не са издадени от лекар, но и заявленията, удостоверяващи, че родителите им са знаели за отсъствията им, също са били фалшифицирани.

След подадения от класния ръководител сигнал, училището организира педагогически съвет и решава да отстрани учениците от дневната форма на обучение, което ги принуждава да минат към самостоятелно обучение у дома. За този тип провинения наказанието обикновено е преместване в друго училище, но тъй като учениците завършват гимназиалния етап от обучението си тази година, вариантът за смяна на учебното заведение се оказва невъзможен.

Ръководството на училището стои твърдо зад решението, взето от педагогическия съвет. Те настояват, че подобни действия, извършени от пълнолетни ученици, не могат и не трябва да бъдат толерирани.

Наказаните ученици обаче са на друго мнение. Те очевидно смятат административното наказание за несправедливо и са потърсили съдействие от Административния съд в Бургас. Възпитаниците на Руската гимназия са подали жалби в съда, а прокуратурата вече се е заела с разследването по въпроса и е иззела всички документи по делото.

Развръзката по случая тепърва предстои.

Снимка: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *