Стара Загора с повишена активност по програма ОП „Иновации и конкурентоспособност”
23.06.2016
Застреляха ягуара Жума – един от талисманите на Олимпиадата в Рио
23.06.2016

Три нови професии по проект „Домино“

Три нови професии ще бъдат включени в дуалното обучение 2016-2017 г., стана ясно на Втория международен конгрес на професионалното образование и обучение в град Винтертур, Швейцария. Обучението се провежда благодарение на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. По време на срещата министърът на образованието Меглена Кунева отбеляза, че проектът е от голямо значение за българското образование. Бяха обсъдени и различни възможности за задълбочаване на сътрудничеството с Швейцария в тази насока.

Последните три включени в инициативата професии са „Готвач“, „Електротехник“ и „Техник на енергийни съоръжения и инсталации“. Обучението ще се провежда в професионални гимназии в областите Бургас, Добрич, Плевен, Перник, Русе, София, Стара Загора, Търговище и Ямбол. Програмата е с бюджет 3,5 милиона франка, като средствата ще бъдат използвани за обновяване на кабинетите и за стипендии за учениците.

Припомняме, че през миналата учебна година чрез швейцарския проект „ДОМИНО“ беше въведено дуално обучение по професиите „Машинен техник“ и „Техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *