Нови промени в изборния кодекс предизвикаха спорове в парламента
18.02.2019
Все повече хора вярват, че Земята е плоска
18.02.2019

Токсични отпадъци застрашават здравето на жителите на село Яна

Близо до гара Яна край София се появиха тонове токсични отпадъци. Това съобщи Нова телевизия по-рано днес. Сигналът за изхвърлените отпадъци е постъпил в петък вечерта.

Столичните власти съобщават, че количеството на опасните отпадъци е около 14 тона. Те казват, че веднага след получаването на сигнала отговорните институции са организирали щаб, който да се заеме с почистването на региона. Според тях замърсяване на въздуха към момента няма.

Отпадъците били изхвърлени във варели, а след намесата на Столична община са изхвърлени от лицензирана компания. Отстраняването на токсичните продукти отнело на фирмата около 8 часа. Представителите на общината съобщиха, че, за щастие, няма опасност за гражданите.

Тепърва ще бъде изследвана почвата, върху която са били изхвърлени токсичните вещества.

Според източник на Нова телевизия вече има и задържан по случая. Опасните вещества са били захвърлени от служители на фирма, управляваща депо за отпадъци, което се намира на територията на града. Ръководителят на Дирекция за аварийна помощ и превенция заяви, че извършителите са нарушили цели 3 закона, като са застрашили живота и здравето на жителите в района. Според него отпадъците са били изхвърляни в продължение на няколко дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *