Ученик беше наръган в Сливен, докато отивал на училище
27.11.2018
От днес Украйна е във военно положение
28.11.2018

Таксиметровите шофьори протестират за по-високи тарифи

Таксиметровите шофьори излизат на протест в столицата днес. Те искат тарифите за превоз на пътници да бъдат актуализирани според сегашната обстановка в страната. Минималните и максималните тарифи не са били променяни от дълги години. Шофьорите заявиха, че ако в най-кратки срокове не се вземат мерки за подобряване на ситуацията в техния бранш, голяма част от тях обмислят да се откажат от професията.

През 2017г. също бяха организирани протести с подобни искания.

Протестните действия на таксиметровите шофьори ще започнат в 12ч. днес.

Според потребителите, които използват услугите на таксиметровите фирми в столицата, цените и в момента са достатъчно високи и няма причина да се вдигат допълнително. В момента средно цените за дневна и нощна тарифа са съответно 0.79лв/км и 0.90лв/км. Още по време на протестите миналата зима шофьорите заявиха, че минималната цена за превоз трябва да е 1лв/км през деня и 1,14лв/км през нощта.

Още преди няколко дни таксиджиите изразиха недоволството си и от столичните шофьори, които заемат местата им на стоянките. Те облепиха няколко автомобила с цветна хартия в опит да откажат шофьорите от навика да паркират на местата, отредени за таксиметрови автомобили, без да проявяват агресия.

Снимка: Дарик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *