Сигнали за нередности по проекти за подпомагане на деца в неравностойно положение
17.06.2016
Британската депутатка Джо Кокс почина след нападение
17.06.2016

Създават пилотна евро – китайска икономическа зона у нас

При посещение на българска делегация в Китай, по повод участие във Втората министерска конференция за насърчаване на сътрудничество между Китай и страните от Централна и източна Европа, се обсъди проект за изграждане на пилотна евро-китайска зона за ново икономическо сътрудничество в гр. Пловдив.

Зоната ще представлява публична платформа за бизнес, електронна търговия, логистика и финанси, осигуряваща директна връзка между потребителя и производителя. Намеренията на китайската компания са проектът да се реализира в Тракия икономическа зона в гр. Пловдив, като ще даде възможност на производителите от цял свят да изложат своите продукти, да установят свои офиси и търговски центрове.

По време на срещата бяха обсъдени и възможности за сътрудничество между България и Китай. Българската страна представи предимствата на страната ни и отправи покана за участие в търга за отдаване на летище Пловдив, а от китайската страна поеха ангажимент да предадат поканата.

На среща с президента на Китайския съвет за насърчаване на международната търговия в гр. Шенджен, г-н Йе Дзиандъ бяха обсъдени възможностите за запознаване на повече китайски компании с отличните условия за бизнес и инвестиции, които страната ни предлага. Български компании от своя страна могат да участват в предстоящ през м. септември семинар за икономическо сътрудничество между Китай (Шенджен) и страните от Централна и Източна Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *