Забранява се дребния шрифт в договорите за кредити за имоти
16.07.2016
Измамническа агенция за имоти рекетира клиентите си
16.07.2016

Строят се жилища за квалифицирани кадри в „Тракия индустриална зона“

Нов проект се предвижда в „Тракия икономическа зона” (ТИЗ) край Пловдив. Той предвижда изграждането на жилища за квалифицираните кадри, които са нужни за бизнеса, но няма къде да живеят. В първия етап ще се построят 85 апартамента, а впоследствие ще достигнат 250. Това обясни съуправителя на зоната Пламен Панчев.

Идеята на проекта е компаниите да на наемат от квартирите и да ги предоставят на своите служители, те от своя страна ще могат да ги купят, като изтеглят кредит с подкрепата на работодателите си. 10 от най-големите фирми в индустриалната зона застават зад проекта за жилищна индустрия, който кандидатства за финансиране от програмата „Джесика”.

Според Панчев това ще осигури устойчиво развитие на зоната в бъдеще. Прогнозите са в следващите 10 г. в зоната да бъдат вложени над 1 млрд. евро и да бъдат отворени повече от 30 000 работни места.

На територията на ТИЗ се простира на 10,7 млн. кв. м и обхваща 6 индустриални зони в Пловдивска област, информира „24 часа“. Зоната предоставя за нови инвестиции 7 400 000 квадратни метра свободна площ, както и готови производствени, логистични, търговски и офис помещения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *