Вече има арестувани за опита за покушение срещу президента на Венесуела
06.08.2018
Експлозия край Болония в Италия отне живота на двама и рани 7 българи
07.08.2018

Статия за един народ без управление, но с желание да подава ръка и да показва на системата колко е единен

Българино, здравей! Тази статия няма нищо общо със суетата, със звездните клюки и с мащабната помпозност, която сякаш ни залива от всички страни. Ако търсиш сензацията, клюката и новия повод за смях – това не е твоята статия. Този текст е за всички, които се гордеят с борбеността и жаждата за живот в българина. За онези, които в самосъзнанието си имат нуждата да правят нещо, за да променят системата, а не се ограничават до яростното и хулене на маса.

Ако си от вторите – остани! Тук ще поговорим за онези хора, които ни обединяват и ни показват кои сме и колко временно е всичко. Ще прочетеш за хората, които не разчитат на здравните си осигуровки, защото леченията им не се покриват от тях. Ще прочетеш за деца, млади хора и възрастни, които разчитат, не на помощ от държавата, а на нас – на мен, теб, тях… всички ние, чиито човешки дълг е да протегнем ръка.

Колко е тъжно да обикаляш институции, да имаш списък с документи, които се изискват, за да спасиш себе си, детето си, близките си, а когато го набавиш, все пак, да стане ясно, че ти трябват много пари, пак пари, които Здравната Каса няма как да отпусне. Тук идва онзи силният, онзи непоклатимият и онзи, за който се говори, че докато един негов представител съществува на Земята, България ще я има – тук се появява българският народ. Той организира кампании, той оставя, колкото може в кутии и къде ли още не, за да помогне на човек в нужда. „Ние сме Държавата!“ – яростно казва българинът и протяга ръка – това е истинската същност на обществото ни! Ако и ти си на това мнение, да – мястото ти е тук. Защото, обединявайки се под обща кауза, сме доказали, че можем много, независимо от всички, заливащи ни ежедневни проблеми. Българинът е човек със сърце! Ти все още си тук, значи го притежаваш също. Значи и за теб е по-важно да се обединим под общото крило на взаимопомощта, вместо тихо да си мърморим и псуваме гневно системата.

На нас това ни е достатъчно! Достатъчно ни е, че има хора като теб, с които да ставаме все по-силни и все по-независими, от каквито и да са перипети. Какво ще направим ние, освен да си пишем статиите, щом се възмущаваме от системата и от хора в крайна апатия? – сигурно това питаш и си прав… Ние, нямаме безгранична сила, ние не можем да извадим по 100 или 200хил. и подобни нечовешки суми, за лечението на някой наш сънародник, също както ти не можеш да го направиш, но знаем, че и на нас, и на теб ни се иска от все сърце. Затова правим, каквото е по силите ни, а все пак такива имаме!

Ти си близък до нас, читателю, и затова ще ти споделим! Екипът ни се събра и реши, че е време да направи нещо за своите сънародници, които са изправени пред изключително тежкото и коварно предизвикателство на онкологичните заболявания. Това, което е по силите ни, на този етап, се свежда до запознаване на обществото с всеки случай на заболяване или нужда от бърза обществена помощ, които не търпят отлагане. За целта, ще публикуваме статия, отнасяща се до конкретното лице или случай и ще я популяризираме в социалните мрежи, за да достигне до възможно повече хора.

Ако ти, имаш съвет към нас или мислиш, че можем заедно да бъдем полезни за някого, не се бави, запознай ни със случая и нека заедно да го усмихнем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *