Оставката на Валери Симеонов доведе до напрежение в групата на Обединените патриоти
19.11.2018
Автобус с близо 2000 кутии контрабандни цигари заловиха на ГКПП Капитан Андреево
19.11.2018

Снегът и студеното време не спират протестиращите! Протестите продължават и днес

Перничани останаха разочаровани от организацията на протестните действия. След като закъсняха за протеста в столицата, жителите на миньорския град се отправиха обратно към него, с идеята да блокират магистрала Люлин. Планът им се оказа осуетен от полицията, която проверявала всички автомобили, които вчера вечерта пътували от София към Перник.

В настоящите протести, пернишките граждани се изявиха като хора с позиция, които определено имат желание за промяна, не просто във властта, а в цялата система на управление. Жителите на култовия град не могат да превъзмогнат популярния си темперамент и очевидно това им изигра лоша шега вчера.

Пред популярен супермаркет в града, вчера протестиращи обсъждаха пропуски в организацията на протестните действия и коментираха демотивацията си за следващите дни. Още коментари, както на паркинга пред магазина, така и в социалните мрежи, се срещнаха по повод засиленото полицейско присъствие вчера. Според протестиращите това е „репресия“ наложена им от управляващи и полиция.

Припомняме, че само преди дни, полицаи в града на миньорите показаха емпатия към протестиращите, сваляйки шлемовете и щитовете си. Тогава отзвукът в социалните мрежи и онлайн медиите беше мощен, а перничани се чувстваха уверени в каузата си.

За разлика от пернишките представители на будното недоволно общество, тези от Хасково са успели да превземат магистрала Марица. Те затворили пътя към Гърция за близо час, а след това пеша се отправили в посока Свиленград, но неколкократно са отклонени от полицията. Важно е да споменем, че органите на реда и там са показали съпричастността си, независимо от служебните задължения, като са повторили жеста на колегите си от Перник.

Независимо от желанието на множество медии и управляващите да изопачават истината и да омаловажават протестите, както и техните мащаби – реалността е, че България е будна и нетърпимостта в народа ни ескалира. Очевидно протестните действия ще продължат, независимо от опитите на властта да потуши бунта на народа, чрез действия, породени от наблюдаващата се агония на и без друго крехкото управление в страната – започна се със спад в цените на горивата, който уж и без друго щял да е факт, последва оставка на вицепремиера г-н Валери Симеонов, но очевидно българите вече не подлежат на подобни политически трикове от вида на час по лъжичка, за да се приберат протестиращите мирно и тихо по домовете си, а хаосът в държавата да продължи, както си го знаем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *