„Закон за борба със скъпотията“ или защо през 1924-та е имало кой да помисли за високите битови разходи на народа… за разлика от днес
07.02.2023
Медийното производство – Тошко, Чеченеца и Емили Тротинетката унизиха момче със СОП. Кой е главният виновник за всичко?!
06.04.2023

След изборите: Ще има ли коалиционно правителство между ГЕРБ-СДС и ПП или от промяната ще затвърдят позицията си „НЕ на коалиция с ГЕРБ!“?

След като от ЦИК излязоха с официални данни, от окончателното преброяване на 100% от избирателните протоколи, остава въпросът – ще се сформира ли стабилно мнозинство, което да управлява през следващите 4 години?

На пръв прочит, подобен сюжет не е немислим, предвид броя на мандатите, с които ще разполагат първите две по резултат партии, а именно ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-ДБ.

Предвид липсата на всякакво мъжество в политиката, през последните години, не бихме останали изненадани, ако някой в парламента смени позицията си светкавично. В случая припомняме, че на предходните избори ПП излезе с категорична позиция, че не би се коалирала с ГЕРБ. Сега обаче не е сигурно, дали изведнъж няма да открият допирни в идеалите помежду им, като създадат коалиционно правителство.

Да не забравяме, че дори водещите две политически сили, сами по себе си не са самостоятелни. ГЕРБ се сля в едно със СДС, а ПП присламчи към себе си ДБ. Така едно евентуално правителство би било шарено като панаирджийска сергия, но в никакъв случай не и невъзможно.

Ние, от NoviniteDnes.bg ще следим с интерес развоя на събитията около управлението на страната, което от известно време прилича на реалити формат с многосезонно излъчване!

снимка: NoviniteDnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *