Архангелов ден е! Честит празник на имениците и всички православни християни!
08.11.2022
Българският бизнес има фирми, с които наистина може да се гордее – Мултиинжинеринг вдъхна нов живот на машиностроенето в страната
11.11.2022

След задържането на Иванчева, адв. Хаджигенов поиска помилване от президента

Десислава Иванчева, която беше обвинена в корупция, след акция, в която бяха открити 75000 евро в автомобила, който управлява, вчера следобеда влезе в женския затвор в Сливен. Бившата кметица на Младост пое към затвора след емоционално отвеждане пред очите на невръстното дете, което роди повреме на домашния арест, който ѝ беше наложен, както и пред нейната майка.

Иванчева сама уповести своята присъда, като сподели пост в социалната мрежа, който гласи:“ПРИЯТЕЛИ, ОСЪДЕНА НА СЪМ НА 7 ГОДИНИ. СЛЕД 30 МИН. ЗАМИНАВАМ ЗА ЗАТВОРА В СЛИВЕН!„. Бившата кметица получи подкрепа от множество хора, които вярват в нейната невинност и я подкрепят.

Припомняме, че началото на сагата „Иванчева“, започна през 2018г., когато в зрелищен арест, тя беше задържана. По време на задържането ѝ бяха открити белязани пари, а в части на автомобила ѝ имаше следи от веществото по тях. Иванчева посочва като подозрителен факта, че по волана подобни следи няма, което по нейните думи говори за изфабрикуване на обвинения.

Неин адвокат стана Николай Хаджигенов, нашумял покрай групата на „Ние идваме“. В сутрешния блок на БТВ, той сподели, че ще се бори за справедливост и ще поиска помилване от президента Румен Радев, който разполага с това правомощие.

Освен Десислава Иванчева, присъда ще излежава и зам. кметицата Биляна Петрова която предстои да бъде зад решетките 5 години, както и Петко Дюлгеров, който е обвинен в посредничество и вече излежава дадените му 4 години затвор.

Снимка: YouTube

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *