Националният гаранционен фонд стартира с нова схема
01.08.2016
58 – годишен дядо влезе в университет
01.08.2016

Саркози: Франция е във война, трябва да действаме безкомпромисно и незабавно

С оглед подобряване на защитата на гражданите от терористични атаки, френският президент Франсоа Оланд каза, че в най-кратки срокове ще бъде създадена Национална гвардия с цел защита на гражданите от терористични атаки.

Държавният глава каза, че „проектът за създаване на Национална гвардия, която да служи за защита на французите, ще бъде представен в началото на август“. Оланд поясни, че новата структура ще се създаде на базата на „действащите оперативни резерви“, т.е. запасняците.

Решението за създаване на Национална гвардия в подкрепа на министерството на вътрешните работи беше взето на фона на неотдавнашните атентати във Франция и особено този в Ница, в деня на националния празник на страната 14 юли.

За мобилизация на оперативния резерв на полицията и жандармерията Оланд съобщи веднага след нападението на крайбрежния булевард в Ница, когато камион премаза 84 души.

Резервът е от 12 000 души – 9000 жандармеристи и 3000 полицаи.

В Националната гвардия ще могат да се включат и редови граждани.

Първата Национална гвардия е създадена през 1789 година на базата на гражданското опълчение на Париж по време на Великата френска революция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *