Най-богатият мъж в света е изнудван с негови интимни снимки
08.02.2019
Нови протести във Войводиново
11.02.2019

Протестиращи искат оставката на Румен Радев

Недоволни граждани поискаха оставката на президента Румен Радев. Десетки протестанти се събраха в центъра на София, точно пред сградата на президентството, за да поискат оставката на Радев, който традиционно се ползва с широко одобрение от страна на обществото.

Поводът за острото обществено недоволство се крие в изказването на президента от 4 февруари, когато той отправи призив България да се въздържи от подкрепа на официалната позиция на Европейския съюз по повод на проблемната ситуация във Венецуела.

По-рано ЕС обяви, че ще подкрепи Хуан Гуайдо и ще го признае за временен президент на Република Венецуела в името на запазването на демокрацията в латиноамериканската държава. Румен Радев поиска страната ни да запази неутралитет, но правителството застана на страната на Евросъюза и Гуайдо.

Президентът на Венецуела, срещу когото са насочени масовите протести в страната, беше подкрепен от държавните глави на Турция, Китай и Русия. Николас Мадуро не пропусна да им благодари на Си Дзинпин, Ердоган и Путин за подкрепата, а искането на Радев за запазване на неутралитет се възприе от българските граждани, като проруска позиция.

Протестиращите поискаха оставката на президента. Те споделиха с медиите, че са се организирали самостоятелно през социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *