Взрив в учебно заведение уби 18 души в Керч
17.10.2018
Опозицията поиска незабавната оставка на Валери Симеонов
19.10.2018

Прокуратурата обвинява Мария Гиздева, момичето убило насилника си

Преди 2 години, през лятото на 2016 година, започна разследването срещу Мария Гиздева. Тя е привлечена като обвиняем по делото за убийството на Богдан Динев – Боньо Фаса.

На 25 юли същата година 18-годишната Мария е подмамена в дома на 62-годишния Богдан Динев. Той опитва да я изнасили, а момичето намира спасение, като го ранява с нож в крака. Ученичката успява да избяга, а насилникът ѝ умира от кръвозагуба вследствие на нанесената прободна рана.

Още през 2016г. Мария беше арестувана, но след шумни протести и недостатъчно доказателства на прокуратурата, тя е освободена срещу 500 лева гаранция и мярка за неотклонение. Тогава тя беше обвинена в нанасяне на средна телесна повреда, въпреки тезата на защитата, че младата Мария е извършила престъплението при самоотбрана.

Момичето е обвинено в още едно престъпление, тъй като се е опитала да използва дебитна карта, издадена на името на Боньо Фаса няколко дни след престъплението. Тогава ученичката вероятно не е подозирала, че действията ѝ могат да доведат до лишаването ѝ от свобода за срок между 3 и 12 години.

Днес, 2 години и 3 месеца по-късно, прокуратурата в град Стара Загора сметна, че е събрала достатъчно доказателства за обвинението на Мария Гиздева и внесе акта за разглеждане в съда. 20-годишната Мария ще бъде обвинена в убийство по непредпазливост след нанасяне на тежка телесна повреда.

Скоро съдът ще насрочи дата за делото, решаващо съдбата на младото момиче, а каква ще бъде обществената реакция тепърва предстои да разберем.

Снимка: 168 часа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *