Какво е бъдещето на пенсиите в България?
11.09.2018
Да си учител в България: тъжната истина за българската образователна система
12.09.2018

Премиерът Борисов излезе с предложение за увеличение на заплатите на всички държавни служители

Днес в свое изявление пред медиите българският премиер Бойко Борисов разказа повече за своето предложение за увеличение с 10% на заплатите на всички служители в държавната администрация.

Той с увереност заяви, че тазгодишният бюджет дава тази възможност и че това не някаква прищявка на правителството, а е необходимост, която ще осигури мотивацията на работниците в държавния сектор, които досега често са били пренебрегвани. Министър-председателят настоя, че с ежегодното увеличение на заплатите в отделни сектори, някои от сегментите на държавната администрация и държавните предприятия остават на заден план, а това означава неизбежна липса на мотивация, която се отразява на работата на държавните структури.

Правителството има намерение да изравни позициите на различните сегменти в сектора, като въведе десетпроцентно повишение на всички заплати на държавните служители. Според премиера по този начин увеличението не само ще осигури равни условия, но и ще се отрази положително на частния сектор, който до голяма степен е зависим от държавните структури.

Борисов заяви, че предложението вече е подробно обсъждано с финансовия министър Владислав Горанов, но тепърва предстои то да бъде гласувано на заседание на Министерски съвет.

Какво означава това за частния сектор и какви ще са последствията за държавни бюджет, оставяме на Вас да прецените. А дали предложението ще бъде прието вероятно ще разберем съвсем скоро.

Снимка: Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *