Фалшиви сайтове обещават изгодни оферти, а всъщност източват банкови сметки
22.11.2018
Мароканка уби и сготви своя партньор
22.11.2018

Почина ръководителят на руското военно разузнаване

Началникът на руското военно разузнаване генерал Игор Коробов почина на 62-годишна възраст, съобщиха от руското външно министерство.

Генерал Коробов, който застана начело на ГРУ през 2016 година, е починал в сряда след дълго и тежко боледуване. Главното разузнавателно управление  на Русия според някои е отговорно за атаката с новичок срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и неговата дъщеря.

Сергей и Юлия Скрипал са влезли в контакт с нервно-паралитичното вещество, разработка на руските служби, в началото на март, като най-висока концентрация на веществото е намерена в дома на Скрипал. Няколко часа след първия им контакт с „новичок“ семейство Скрипал са открити в един от парковете на британския град Солсбъри в безпомощно състояние.

Младата жена изпаднала в кома, а бившият руски агент бил в критично състояние, но след кратък престой в болница и двама оцеляват и се възстановяват успешно.

Запознатите със случая твърдят, че генерал Коробов е бил строго разкритикуван от руските власти заради неуспеха на операцията.

Месеци след атаката Русия продължава да отрича обвиненията.

Генерал Коробов има богата биография в сферата на руското военно дело. Той е и един от руснаците, попаднали в санкционния списък на САЩ заради подкрепата, която е оказал на проруските сепаратисти в Украйна.

Снимка: AFP

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *