Първите движения на бебето
21.03.2017
Български фотограф спечели международен фотоконкурс на тема „Устойчивост на околната среда“
03.04.2017

Почивка на море в България

Още преди настъпването на летния сезон, трябва да се помисли за почивка и да се направят резервации. От една страна това е необходимо, за да си гарантирате, че ще почивате на желаното място през отпуската, а от друга често има промоции, от които си струва да се възползвате. През лятото повечето хора предпочитат почивка на море. За щастие в България има прекрасни и разнообразни, черноморски курорти.

Ако предпочитате да имате едновременно всички предимства на големия град, докато сте на почивка на море, може да потърсите оферти в или край големите градове Варна и Бургас. Колкото повече се движите на юг, ще откривате очарованието на по-малките морски градчета – Несебър, Поморие, Созопол. Освен с красивите си плажове и водни атракции, по Черноморието има изобилие от исторически и културни забележителности. Това не е случайно, хората от векове са предпочитали да имат излаз на море и са строели селищата покрай брега.

Ако искате да се потопите природните богатства, около морето, направете си разходка по река Ропотамо.

Край Бургас и Поморие има уникални бани за лечение с кал и луга.

В морето покрай българските брегове има няколко острова, повечето разположени на юг от Бургас. Посещението на остров е вълнуващо приключение и си струва да се направи. Там може да се видят руини от древни светилища и редки растителни и животински видове.

Поинтересувайте се за курорти, които предлагат желания от вас стандарт на почивка, атракции, забележителности и културни събития, балнеолечение и спа процедури и изберете място, което ще направи почивката ви на море, незабравимо изживяване. Подходящите часове за плаж са преди обед и в късния следобед, а през останалото време е добре да си осигурите интересни занимания.

Дали ще изберете луксозен хотел, малък семеен хотел или бунгала, колкото по-рано проучите, изберете и направите резервация, толкова по-изгодно ще ви излезе лятната почивка. Изгодни оферти има и извън сезона, когато времето все още е чудесно за плаж, при това жегите са отминали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *