Компанията Uber възстанови правото си да работи в Лондон
04.07.2018
5-ти Юли – Денят на МВР!
05.07.2018

Порой в Перник наводни пътища и блокира движението на автомобили

Летен порой отново наводни българските улици вчера. Този път потърпевши бяха жителите на град Перник. Вчера вечерта заваляха сигнали за наводнени обекти из цялата страна. Новини за наводнени улици, приземни етажи и паднали дървета вдигнаха на крак екипи на Гражданска защита в София, Пловдив, Пазарджик, Пещера и Чирпан, но най-много сигнали бяха получени в гр. Перник.

На територията на общината се е изляло огромно количество дъжд, което е блокирало пътища и е принудило хората с автомобили да стоят на някои от наводнените кръстовища повече от два часа, докато изчакват метеорологичната обстановка да се подобри и водата да се оттече.

В някои части от града водата стигала до стъклата на автомобилите, съобщават свидетели. След като пороят приключил, ситуацията значително се е подобрила. Мобилизирани са екипи на Гражданска защита и пострадалите обекти вече са отводнени и почистени. Управителят на ВиК Перник Иван Витанов лично е участвал в проверките на проблемните обекти вчера вечерта, а кметът на града Вяра Церовска осъществява постоянен контрол и поддържа връзка с управниците на близките населени места.

След проливните дъждове населението изрази неспокойството си по повод състоянието на река Струма и язовир Студена, но специалистите настояват, че място за притеснение няма. Опасност от преливане на дадения етап не съществува, а сигнали за бедстващи хора не са били получени.

Въпреки опасната ситуация отговорните лица не показват притеснение след случилото се. Те настояват, че наводнените улици са естествен резултат от краткия проливен дъжд и наводнението не е свързано с неадекватни или безотговорни действия от страна на институциите.

Снимка: БТВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *