Нова гавра със средства, събирани за дете… Колко още ще се примиряваме с ненаказаното малодушие?!
03.07.2018
Сексуален тормоз или извънбрачна връзка доведе до убийството на доцент в Пловдив?
04.07.2018

Плажовете на наш курорт замърсени с катран

Родното Черноморие напоследък не се слави с особена чистота, което никак не шокира летуващите и това сякаш е най-страшното. Регионалната инспекция по околна среда в Приморско отчете наличие на катран в плажовете на популярния български курорт.

Инспекцията наложи на концесионерите да предприемат мерки относно почистването на водите. Наличието на катрани в морето не е ново, нито изненадващо явление, имайки предвид маршрутите на множество кораби.

Прекаленото количество отровни вещества в морската вода, е причина за отравянето на множество делфини и риби. Това също е повод да бъде обърнато сериозно внимание относно чистотата на водите в Черно море. Еко равновесието е в критична ситуация в световен мащаб и това е следствие на динамично развиващата се индустрия, както замърсяването с горива и отровни газове.

В България, всяка година, през лятото идват милиони туристи от цял свят, които рискуваме да не се върнат никога повече, след разочарование от мръсните ни плажове. За да се избегне това, определено е наложително да бъде обърнато сериозно внимание на всички плажове в страната и да се въведат съответните санкции за всеки, който нарушители.

Очакват се още проверки от Регионалните инспекции, касаещи българското Черноморие. Жители, туристи, рибари, но и концесионери тръпнат в очакване на резултатите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.