Прокуратурата обвинява Мария Гиздева, момичето убило насилника си
17.10.2018
Убиецът на Виктория Маринова сам пожела да остане в ареста
19.10.2018

Опозицията поиска незабавната оставка на Валери Симеонов

Изказването на вицепремиера на България и председател на Обединените патриоти Валери Симеонов по повод протестите и исканията на майките на деца с увреждания предизвика бурна обществена реакция.

По медиите беше разпространено скандалното изявление на политика, станал известен с акциите си срещу шумните заведения по нашите курорти, в което той нарича протестиращите майки „група кресливи жени с уж болни деца“. Валери Симеонов не пропусна да спомене, че продължителният протест е спекулация, с която кресливите майки целят не по-добро качество на живот за своите деца, а материална изгода.

Малко по-рано днес и майките, участващи в протеста, и опозицията в лицето на народния представител от групата на БСП Корнелия Нинова. Тя изрази възмущението си от създалата се ситуация и настоя да получи мнението на премиера по повод на изказването на вицепремиера по демографската политика. Нинова нарече позицията на Симеонов абсурдна и поиска той лично да поеме отговорността за обидата, която е нанесъл на майките на деца с увреждания в България.

Опозицията се изказа в полза на протестиращите майки, като отбеляза, че сложностите, с които се сблъскват българите с трайни увреждания са отражение на занемаряването на цялата здравна система в страната.

Премиерът Бойко Борисов излезе с позиция, че употребата на подобен език е недопустима. Той се извини от името на управляващите и заяви, че правителството не смята протестите за спекулация и не застава зад мнението на председателя на групата на Обединените патриоти. В същото време Борисов помоли Корнелия Нинова да не използва проблемите на хората с увреждания за политически цели.

Снимка: Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *