Адвокатско дружество "Пенков, Марков и партньори"
PM&P подкрепя каузата на Бала на Германската икономика в България 2017
17.11.2016
Филмови заглавия през 2017 година
23.11.2016

Няколко причини за хълцането

Жена, мъж, дете на всеки се е случвало да хълца.

Най-често хълцането се появява от преяждане или сме пили много течности, най-често газирани. Колко пъти сте се смели толкова силно, че чак сте започвали да хълцате? Това също е често срещано.

Няма значение от какво е породено хълцането, ако се превърне в мъчително превиване и имате болка когато хълцате, определено отидете на лекар.
Какви други причини има обаче за хълцането?

Хранили сте се прекалено бързо.

Това става когато бързате и не дъвчете. С големите залъци храна в стомаха попада и въздух, които после се изкарва под формата на хълцане. Това може да доведе до неприятни болки в стомаха. Спомняте ли си когато бяхте малки, как баба ви ви е казвала да не ядете прекалено бързо? Вероятно е било заради това.

Запушен нос или възпалени синуси.

Това е по-рядък случай, но може и да ви е случвало. Когато преминаването на въздуха през носа е невъзможно или ограничено, тялото се опитва да диша през устата или вие го правите умишлено. Това също допринася за дискомфорта поради поглъщането на въздух в стомаха. Стомашните сокове се смесват с въздуха и също допринасят за стомашните спазми.

Рефлуск.

Това може да е познато по-скоро на жената. Рефлукс обяснено означава връщане на киселини в устата когато хълцате. Ако всеки път щом хлъцнете имате и киселини, най-добре е да посетите лекар за да не се влоши здравословното ви състояние.

Язва.

Имащите този проблем също доста често се оплакват от хълцане. Това състояние се провокира от раздразнена лигавица на стомаха.

За да не убиваме настроението ви тотално с тези възможни болести (които са рядко срещани), нека ви напомним колко смешно е когато хълцате и се опитвате да говорите с околните. Може да е толкова забавно, че да засили вашето хълцане.

По-страшно е, когато хълцането изцяло действа против вас. Продавачка сте и трябва да си вършите работата, но по някаква причина започвате да хълцате необуздано. Има и смешна страна и срамна страна на хълцането в която всички сме попадали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *