Обилни валежи наводниха Бургас и региона
02.10.2018
Нова Броудкастинг Груп представи професионалното си становище относно скандала с артистичния репортер Димитър Върбанов
02.10.2018

Нова стратегия за борба с рака печели тазгодишната Нобелова награда

Ясни са тазгодишните нобелови лауреати за медицина. Това са изследователите Джеймс Алисън и Таусуку Хонджо. Те са се заели с разработката на лечение на раковите заболявания, базирано на постиженията в сферата на имунологията и имунотерапията.

Комитетът за раздаването на Нобелови награди обяви резултатите вчера, а за постижение най-достойно за присъждане на престижната награда за принос към цялото човечество, беше обявена разработката на нови методи в борбата с рака на Джеймс Алисън и Тауксуку Хонджо.

Новият тип терапия е базиран на методи, използвани в имунотерапията. Изследването на двамата учени свидетелства, че в организма присъстват протеини, които блокират имунната система на организма, който не може да се бори ефективно с туморните образувания.

Нобеловите лауреати за медицина на 2018г. са открили начин да стимулират организма активно да атакува ракови клетки, като по този начин изграждат иновативна стратегия за разрушаването на туморни образувания.

Изследователите възлагат големи надежди, че научната им разработка ще намери приложение в медицината и ще осъществи истински пробив в борбата с коварното заболяване, което затруднява поколения учени.

Нобеловата награда за медицина е връчена за първи път в началото на ХХв. Днес историята познава 108 Нобелови лауреати, които са дали своя изключителен принос за развитието на медицината и за подобряването на качеството на човешкия живот.

Снимка: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *