Столична община въвежда Червена зона за паркиране
28.06.2019
Министерство на туризма налага глоба на концесионера на плаж Перла
08.07.2019

НЗОК поиска 14 000 лева от родителите на починалото 6-годишно момиченце

Родителите на починалото 6-годишно момиченце, чиято история взриви мрежата миналата седмица и за пореден път постави въпроса за неуредиците в НЗОК, получили писмо от Здравната каса, чрез което представителите на здравната институция заявили, че семейството трябва да заплати 14 000лв. за лечението на малката Мими.

Опечалената майка получава писмото едва седмица след смъртта на онкоболното си дете. 6-годишната Мими умира, след като в продължение на 2 месеца чака животоспасяващи лекарства, осигурявани от НЗОК. В писмото си към родителите на починалото дете институцията приканва семейството да използва парите в дарителската сметка на Мими, за да плати разходите по лечението на загиналата си дъщеричка. Те възлизат на около 14 000 лева.

Веднага след смъртта на Мими обаче родителите ѝ даряват всички средства, събрани по дарителската ѝ сметка, на други деца, които се намира в същото положение.

След като информацията за писмото беше разпространена по медиите, представителите на Здравната каса излязоха с изявление, че е станала техническа грешка и писмото е пристигнало по-късно от очакваното.

В същото време проблемите с преминаването на Фонда за лечение на деца към НЗОК продължават. Забавянията в административните процедури лишават деца с животозастрашаващи онкологични заболявания от необходимите лекарства за тяхното лечение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *