FaceTime позволява потребителите да бъдат подслушвани и наблюдавани
30.01.2019
71-годишен столичанин даде над 100 000 лева на измамници
01.02.2019

Напрежението в Столипиново ескалира след мащабна полицейска акция

При полицейска акция в пловдивската махала Столипиново бяха задържани четирима души, които са заподозрени в разпространение на наркотици. При ареста са иззети около един килограм наркотични вещества.

Близо 500 души от квартала са се опитали да попречат на работата на полицията. Служителите на реда заявиха, че причината за напрежението е задържането на престъпници от махалата, а събралите се хора твърдяха, че полицията е проявила агресия срещу жители на квартала и е потрошила заведението, където е извършена акцията.

Полицията е задържала един от известните наркодилъри в региона – Кадрито. Именно неговият арест довел до нажежената обстановка в махалата.

Около 23ч. пресцентърът на МВР съобщи, че напрежението в квартала е овладяно и ситуацията се нормализира. Полицейското присъствие в района обаче остава засилено.

Очаква се днес да станат ясни подробностите, свързани с полицейската акция. Жителите на махалата заявиха, че ще подадат колективна жалба в съда, тъй като смятат поведението на полицейските служители за грубо и неприемливо. Те твърдят, че в заведението, което било претърсено, не били намерени никакви незаконни вещества.

Снимка:БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *