11-годишно момиче даде 53 хиляди лева на телефонни измамници
09.01.2019
Български превозвачи протестират в Брюксел
10.01.2019

Нападателите от Войводиново остават в ареста, незаконните постройки се разрушават

Съдът в Пловдив отреди двамата младежи от Войводиново, нападнали командос, да останат под стража, което е и най-тежката възможна мярка за неотклонение. Това стана ясно още вчера, когато случаят беше разгледан от Пловдивския районен съд.

Защитата на двамата братя от ромски произход заяви, че обвиняемите са действали при самозащита, но прокуратурата възрази, тъй като според очевидци нападателите са продължили да нанасят удари на военния, след като той вече бил на земята и дори след като изгубил съзнание и бил в напълно безпомощно състояние.

Съпругата на пострадалия даде изявление пред медиите, като заяви, че травмите на мъжа ѝ са само в областта на главата, а свидетели по случая разказват, че по време на побоя нападателите твърдели, че ще „довършат“ командоса.

Пред съда обаче двамата братя нарекоха жестокия побой, изпратил военния в болница, беля.

По-рано беше съобщено, че пострадалият мъж се нуждае от оперативно лечение, а вчера лекарският екип съобщи, че операцията е била успешна и командосът ще бъде изписан от болничното заведение след 10 дни.

В същото време вчера започна разрушаването на незаконните постройки в село Войводиново. То ще продължи и днес.

Адвокатът на двамата братя, отговорни за кръвопролитието, заяви, че става дума за самозащита, излязла извън контрол. Той обвини медиите, че са превърнали битов инцидент във водеща новина, като по този начин са предизвикали острата реакция на обществото.

Снимка: ТВ Европа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *