Принц Хари и Меган Маркъл очакват първия си наследник
15.10.2018
Черен надпис Локо София се появи на Мемориала на мира в Хирошима
17.10.2018

Наводненията във Франция взеха 13 жертви

Най-малко 13 жертви са взели опустошителните наводнения в Од, Южна Франция. Местните власти казват, че над регионът само за денонощие се е изляло огромно количество дъжд. Валежите са блокирали пътища, една монахиня е била повлечена от река Од, а полицейски служител е бил блъснат и убит на място от мотоциклетист, докато е разследвал инцидент на пътя, предизвикан от лошите метеорологични условия.

Някои от хората са потърсили спасение по покривите на сградите, като за тяхното спасяване са организирани акции по въздух, тъй като предвижването с лодки на този етап е твърде опасно. Река Од не е преливала така от повече от 100 години.

Премиерът на Франция Едуар Филип, който има намерение са посети региона, когато условията го позволяват, казва, че в спасителните акции участват 7 хеликоптера и 700 спасителя.

Източниците на BBC споделят, че обилните валежи са типични за сезона в този регион на Франция, но бързото застрояване на местността значително усложнява обстановката. Жителите, чиито домове се намират в най-силно засегнатите зони, бяха призовани да не излизат навън, а да чакат спасителните екипи.

В някои градове в южната част на страната нивото на водата достига 7 метра. Ужасяващи кадри от бедствието показват наводнени домове и улици, а в един от засегнатите градове е разрушен цял мост, като част от него е отнесена от придошлата вода.

Към момента властите споделят, че нивото на водата е започнало да спада, но обстановката остава усложнена. Училищата са затворени, а блокираните пътища затрудняват достъпа до болниците за нуждаещите се от медицинска помощ.

Снимка: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *