В метрото скоро ще може да се пътува с дебитна карта
26.07.2016
Calvin Klein купува Donna Karan
26.07.2016

МС работи за подобряване на бизнес средата с цел увеличаване на икономическия растеж

„Един от приоритетите на Министерство на икономиката през тази година е да обвържем регионалните политики с националните“ – това заяви заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева на дванадесетата дискусия „ДА! На българската икономика“, организирана от в. “Стандарт“ и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ в гр. Кърджали.

Везиева посочи, че основна политика на цялото правителство е подобряване на бизнес средата с цел увеличаване на икономическия растеж. Водеща е Иновационната стратегията за интелигентна специализация /ИСИС/, която е интегрирана в оперативните програми към четири министерства – Министерство на икономиката, Министерство на образованието и науката, Министерство на земеделието и храните и Министерство на транспорта.

Зам.-министърът на икономиката заяви, че в региона на Кърджали все още има много неизползван потенциал за стимулиране на бизнес инициативата и генериране на икономически ръст. По нейни думи ограничени са иновациите в преработващата промишленост, които могат да допринесат за подобряване на производствения капацитет и конкурентоспособността на предприятията от областта. От друга страна добре развиващи се са производството на облекла, туризмът, и секторът на публичните услуги.

Даниела Везиева посочи, че в първата отворена схема от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ за Област Кърджали има девет проекта. И деветте са свързани с производство на облекла и с лека промишленост като цяло. Стойността на проектите е 7 166 000 лв., от които 4 700 000 лв. са безвъзмездна помощ по програмата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *