Какво накара Тръмп да преосмисли политиката си
26.06.2018
Законът за киберсигурността получи одобрението на българските депутати
27.06.2018

Мондиалът в Русия поставя нови рекорди

Футболът винаги е бил известен като спорт, който обединява. Хора по цял свят чакат първенството с нетърпение, в продължение на седмици прекарват времето си пред малкия екран в очакване да станат свидетели на поне малка част от футболната история.

Вчера вечерта футболните фенове имаха възможност да преживеят емоциите от няколко напрегнати и стратегически важни мача. В края на груповата фаза Лъвовете на Атлас – Мароко получиха шанса да се опълчат на Испания в изключително тежък и изпълнен с амбиция двубой, но за съжаление на северноафриканската държава, положените усилията не доведоха до така жадуваната победа и мачът завърши с равенство, изпращащо Испания начело на група B.

Другият мач, който успя да привлече вниманието на аудиторията, беше този между Португалия и Иран. Завършил с равенство, той също не успя да оправдае надеждите за първо място в групата на аутсайдера в мача Иран.

Даже на хората, които изобщо не се интересуват от футбол е ясно, че всеки отбор се бори за добър резултат в края на мача, но не бива да забравяме, че футболната история се интересува далеч не само от головете в противниковата врата.

Зрителите на вчерашния мач между Португалия и Иран могат да се похвалят с постижение, което е цел на всеки истински спортен фен. Напрегнатите мачове не бяха това, което грабна интереса на футболните запалянковци, водещи статистика. Голямото събитие от вчера е новият рекорд за отсъдени наказателни удари.

След мача между Мореплавателите и Иран Мондиал 2018 влезе в историята на футбола с постижението от 19 наказателни удара. Старият рекорд от 18 дузпи за цяло едно световно първенство е достигнат в Италия през 1990г., 8 години по-късно резултатът е повторен в страната на любовта и виното Франция, а в началото на века през 2002г. статистиката отбелязва 18 отсъдени дузпи и на световното, чието домакинство си разделят Южна Корея и Япония.

В света на футболните фенове остава въпросът ще продължи ли да нараства рекорда, тъй като все още не е приключила дори груповата фаза на първенството. Дали Русия 2018 няма да запише още нови рекорди? Отговорите ще станат ясни след по-малко от месец, когато мондиалът официално ще бъде част от историята.

Снимка: Интернет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *