Най-бедните български пенсионери ще получат по 40лв надбавки за Великден
20.03.2019
Отнемат състезателния лиценз на Кубрат Пулев в Калифорния
29.03.2019

Младост излиза на протест срещу презастрояването

Квартал Младост за пореден път излиза на протест срещу безразборното застрояване на района. Реакцията на будните граждани в столичния квартал идва след решението на общината да издаде разрешително за строеж на 12-етажна сграда, като мястото предвидено за мащабния проект в момента е зелена площ в междублоково пространство.

Проектът е бил одобрен от община Младост в края на 2018г. Той предвижда и изграждането на нова улица.

Жителите на квартала не за първи път се противопоставят на решенията на общината. Те искат зелените площи на района да бъдат запазени и изискват от местната власт междублоковото пространство да бъде обявено за обществена собственост. Протестиращите се обявиха твърдо против мащабния строеж, одобрен от общината. Според тях подобен строеж означава не само по-малко зеленина, но и по-голямо замърсяване на въздуха и непрекъснат шум, идващ не само от предстоящата строителна дейност, но и с последствие от улицата, която ще минава точно под прозорците на недоволните граждани.

Протестиращите са заявили притесненията си и са отправили исканията си да бъде отменено разрешителното за строеж пред настоящия кмет на Младост Румен Русев, столичния кмет Йорданка Фандъкова и главния архитект на Столична община Здравко Здравков, но не са получили какъвто и да било отговор.

Протестът ще се състои днес пред блок 73 в 18:30ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *