От днес Украйна е във военно положение
28.11.2018
Пиян шофьор без книжка уби жена край Харманли
28.11.2018

Метеоролозите предупреждават: сняг и опасни виелици ще обхванат страната

Жълт и оранжев код за опасно време беше обявен за много градове в страната днес. Метеоролозите очакваха сняг да покрие цялата страна, като на места според тях снежната покривка ще достигне 30см.

Времето се влоши още вчера, а в някои от черноморските градове обилните валежи от дъжд дори създадоха ограничения на движението по улиците.

На повечето места в страната още през нощта студът превърна дъжда в сняг, а към 11ч. днес в градовете от Северозападна България вече са натрупали повече от 20см.

Най-много сняг има в Северна България, а в столицата снежната покривка е едва 6 см. В Монтана пък снегът достигна 27см и към момента валежите продължават.

На места пътищата не са добре почистени и движението е затруднено.

Метеорологичните прогнози сочат, че снеговалежът ще продължи и утре, а на северозапад ще вали и в петък. Декември обаче ще започне със студено, но сухо време.

КАТ напомня, че обилния снеговалеж и заледяването могат да предизвикат сериозни проблеми на пътя. Те настойчиво съветват шофьорите да се движат само при условие, че автомобилите им са оборудвани с необходимата екипировка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *