Михаел Шумахер вече не е прикован към леглото, казва Daily Mail
17.12.2018
Кражбите по домовете са по-често срещани по празниците
18.12.2018

Марк Жирардели обяви, че притежава 100% от Юлен

Австрийският скиор заяви пред медиите, че притежава мажоритарния дял на Юлен още от 2016г.

На въпросите защо този факт става публично достояние чак след 2 години, по време на които гражданите и медиите живо с интересуваха от това чия собственост е компанията, той отговори, че никой не се е интересувал конкретно от неговите инвестиции в България.

Концесията на ски зоната в Банско предизвиква задълбочен обществен дебат от няколко години насам, но нито управляващите, нито банковите институции успяха да дадат еднозначен отговор на въпроса кой стои зад Юлен АД. В споровете относно най-популярния ски курорт в страната бяха намесени много имена, но най-ярко се открои това на Цеко Минев. Той беше споменат от премиера Борисов, който го посочи за собственик на дружеството, стопанисващо ски зоната на Банско.

Оказва се обаче, че министър-председателят не е съвсем прав. Поне на хартия собственикът на Юлен е легендата на ски спорта Марк Жирардели, който пък твърди, че с Цеко Минев го свързва единствено любовта към спорта, природата и планината.

В същото време той заяви, че не може да разкрие кой е предишният собственик на дружеството, тъй като при покупката е подписал споразумение за конфиденциалност. Споменава обаче, че е купил Юлен от „един фонд“, който имал желание да запази част от собствеността си, но впоследствие се отказал заради разразилите се скандали и нарастващото напрежение.

Жирардели каза още, че дружеството не е строило нищо без законно разрешение. Той обаче настоява, че посетителите на курорта имат остра нужда от втори лифт, тъй като в момента на ски ентусиастите им се налагат да чакат с часове на опашки пред лифта.

Австриецът не пропусна да спомене, че за него сделката за Юлен АД се е оказала изгодна възможност и не изключва варианта да инвестира и в други важни проекти в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *